Friday, February 18, 2022

Ämnen att skriva övertygande essäer om

Ämnen att skriva övertygande essäer om



Positiv särbehandling har varit en kontroversiell fråga i decennier. Här är de viktigaste skillnaderna mellan ett övertygande tal och en övertygande uppsats:. Böcker bör ersättas med surfplattor. Vilka är de grundläggande behoven hos en person för att vara lycklig? Stöd ditt argument.





Lista över övertygande essäämnen och skrivuppmaningar



Kontroversiella frågor kan vara ett bra sätt att engagera dina elever, ämnen att skriva övertygande essäer om, och de är också perfekta övertygande essäämnen. Oavsett om ditt mål är att utforska själva den kontroversiella frågan eller att lära ut mekaniken i övertygande skrivande, går kontroversiella frågor och övertygande essäer hand i hand. För att skriva en bra övertygande uppsats, ämnen att skriva övertygande essäer om, du måste känna passionerat för ett argument. Baksidan är att för att visa att du verkligen förstår en kontroversiell fråga måste du argumentera om den. En övertygande uppsats är den perfekta summativa bedömningen för att se om en elev verkligen förstår frågan och kan formulera sin åsikt.


Detta är en kontroversiell fråga lika gammal som etern. Men för den genomsnittliga studenten är detta övertygande skrivämne fortfarande relevant. Tänk på musiken du hör på radion. Det som blöder ut? Ämnen att skriva övertygande essäer om skulle definitivt kunna ta det här bredare ämnet och göra det mer specifikt och lägligt genom att relatera det till en aktuell hitlåt eller tv-program som dina elever är inne på. Men hur du än formulerar det, huruvida regeringen ska reglera oanständighet på tv eller inte är ett mycket övertygande essäämne. Under de senaste åren har detta varit ett alltmer hett ämne eftersom enskilda stater har flyttat för att implementera olika former av väljar-ID-lagar.


På ytan låter detta rimligt, men under ytan finns det argument om väljarförtryck och uteslutning. Är väljarfusk ett problem som måste åtgärdas? Ett svar på denna fråga bör troligen bero på viss forskning om i vilken utsträckning människor utger sig för att väljare ska gå in i valbåset. Vilken typ av ID ska krävas? Olika typer av ID har olika krav för att få dem, och därför är det här valet viktigt. Slutligen, hur hanterar du risken för diskriminerande utestängning? Vissa människor – äldre, unga med låg inkomst – är mer benägna att inte ha legitimation, och för vissa människor kan det vara en ekonomisk börda att säkra den dokumentation som krävs för att få en legitimation. Positiv särbehandling har varit en kontroversiell fråga i decennier. Inledningsvis handlade debatten om huruvida strikta raskvoter var ett lämpligt sätt att kompensera för århundraden av diskriminering och segregation.


Dessa tidiga former av positiv särbehandling slogs ner av högsta domstolen i Regents of University of California vs Bakke, men andra former av positiv särbehandling överlevde. Bakke bekräftade att universiteten kunde använda ras som en faktor i sina antagningar, och universiteten har försökt hitta rätt balans sedan dess. För några år sedan, U. Högsta domstolen vägde in igen - i Fisher v. University of Texas — och upprätthålls ämnen att skriva övertygande essäer om holistiska processer utformade för att säkerställa mångfald. Men i efterdyningarna av Fishera har en grupp studenter väckt ett mål mot Harvard som sannolikt är avsett att hamna i högsta domstolen snart.


Vilket väcker den ursprungliga frågan - är det lämpligt för ett universitet att använda ras som en faktor vid antagning för att garantera mångfalden av sin studentkår? Pengars inflytande i politiken är en annan fråga som har varit ämnen att skriva övertygande essäer om ut i Högsta domstolen under de senaste 50 åren. Pengar i politiken är inget nytt, och det finns många exempel på dess korrumperande inflytande i USA:s tidiga historia. Tidiga lagar om kampanjfinansiering försökte begränsa utgifterna, ämnen att skriva övertygande essäer om, och det kullkastades till slut. På senare tid försökte McCain-Feingold aka BCRA kanalisera kampanjutgifter till kommittéer som har strikta regler för avslöjande och bidrag.


Relaterat till den föregående frågan kan du också använda den här frågan som en argumenterande uppsats - om regeringen skulle undvika inflytande av pengar helt och hållet genom att offentligt finansiera kampanjer? Det finns några exempel att titta på. I den federala regeringen inrättade en presidentvalskampanjfond, och kandidater kan använda den för att få matchande dollarbelopp ämnen att skriva övertygande essäer om de går med på vissa restriktioner. Men sedan Citizens United har programmet till stor del fallit i onåd. New Jersey är en av flera delstater med ett offentligt finansieringsalternativ för guvernörskampanjer, och Arizona och Maine har mer omfattande system som erbjuder offentlig finansiering för statliga val.


En enkel version av detta övertygande essäämne skulle fokusera på huruvida regeringen borde offentligt finansiera kampanjer eller inte, medan en mer komplex version skulle kunna beröra hur regeringen kunde göra det på ett sätt som tålde rättslig granskning. Detta är en mer snäv version av den allmänna frågan - bör USA ingripa i främmande länder eller bry sig om sin egen verksamhet? I vissa historiska fall - som andra världskriget och förintelsen - verkar det ganska uppenbart att intervention är en bra idé. Studenter kommer sannolikt att ha ett stort antal åsikter om frågan, där vissa är starkt isolationistiska och andra förespråkar intervention vid minsta risk för övergrepp. Det här är ett av mina favoritämnen för övertygande uppsatser eftersom det länkar så direkt till ett tema som jag pratar mycket om i klassen - konflikt.


Läs mer om undervisning med teman här. Det som en gång verkade vara galet blir sakta mer realistiskt. Först, ämnen att skriva övertygande essäer om, några progressiva städer tog ledningen, som Seattle. Nu följer vissa stater efter - inklusive New Jersey och Illinois. Men en student kan säkert ta en sida och lägga fram ett argument - och kanske till och med skicka det till sin lagstiftare. Detta är ytterligare ett av de övertygande essäämnena som direkt relaterar till ett stort tema inom samhällskunskap - den här gången temat ekonomi, och huruvida ekonomin är rättvis eller inte. Läs mer här om viktiga frågor relaterade till ekonomi. Varje student känner till smärtan med att testa - faktiskt bara i morse tillbringade jag flera timmar med att proktera New Jersey Student Learning Assessment NJSLA.


Kongressen tog en ny titt på frågan med nästa omauktorisering - Every Student Succeeds Act - men det slutade med att de lämnade testmandatet ifred. Ämnen att skriva övertygande essäer om skulle också kunna sätta en twist på denna fråga genom att fokusera på användningen av tester som ett exitkrav. Detta är en annan urgammal fråga som har fått ny relevans. Från början av sin historia tog USA in människor som kunde betraktas som flyktingar. Historiskt sett kan det största testet på denna fråga vara Förintelsen, och tidigt underkände USA det testet. På senare tid finns det flyktingar som vill komma till USA från Mellanöstern och från Latinamerika. Det här ämnet kan kretsa kring vad människor flyr ifrån. Ska vi bara ta emot flyktingar från religiös förföljelse och kränkningar av mänskliga rättigheter?


Vad sägs om kriminalitet eller fattigdom? Eller naturkatastrofer? Ämnet om statlig övervakning dyker upp i nyheterna då och då. Under Bush var det den garantilösa telefonavlyssningen, användningen av telefonmetadata och att FBI snokade i e-postmeddelanden. På senare tid fokuserar den här frågan på tillgång till krypterade kommunikationsplattformar - som WhatsApp. För dina elever är detta förmodligen bara praktiska sätt att chatta med varandra. Det kan finnas några goda skäl till det. Det kan också finnas några dåliga skäl. Tydligen har terroristgrupper som ISIS använt dessa krypterade kommunikationsplattformar för att planera attacker, ämnen att skriva övertygande essäer om, vilket väcker frågan — borde regeringen ha någon form av bakdörr att ta sig in?


Detta är ett bra argumenterande essäämne att använda i samband med Bill of Rights. Det åttonde tillägget säger inget grymt ovanligt straff - vilket borde betyda inget dödsstraff, eller hur? afrikanska amerikaner. Detta ledde till vissa reformer och vissa stater har fortsatt att använda dödsstraffet. Texas leder vägen på den fronten. Andra stater har dock förbjudit det, medan andra har satt ett moratorium för avrättningar på grund av oro över avrättningsmetoden. Högsta domstolens rättspraxis har slagit fast att tal - även hatretorik - skyddas av det första tillägget. Ett centralt fall i denna riktning var Brandenburg v. I det fallet beslutade domstolen att tal endast kunde begränsas om det skapade en överhängande fara, inte för att det var hatiskt.


Ett annat sätt att formulera frågan är att fokusera på sociala medieplattformar. Nyligen har Facebook, Twitter och andra företag kommit under beskyllning för att tillåta vita supremacister att dela olika former av hatretorik på sina plattformar. Man kunde då göra ämnen att skriva övertygande essäer om koppling till valfritt antal våldsamma incidenter i hela landet eller världen, ämnen att skriva övertygande essäer om. Bra ämne för en övertygande uppsats. Jag älskar rymden, så den här frågan tilltalar mig verkligen. För femtio år sedan kunde folk ha trott att JFK var galen när han planerade att skicka en man till månen.


Tillbaka till månen, vidare till Mars eller något annat? Detta är en fråga som borde komma med en stor dos av ekonomi och ekonomisk politik. Det kan också vara ett bra verktyg för att lära ut några av dessa begrepp som annars kan verka tråkiga och tråkiga. Du kan också koppla detta tillbaka till historien. Istället för att prata om det i historisk isolering, kan du koppla det idag och tänka på den nuvarande federala budgeten. Detta är också tillbaka i nyheterna denna vecka, med moderata demokrater i. Blue Dog Coalition stöder ett koncept som traditionellt har varit närmare förknippat med republikaner. Ska tonåringar få rösta? För några år sedan kanske det här lät galet.


Men under de senaste åren har det varit flera kommuner som sänkt sin rösträttsålder till På federal nivå, Rep. Ayanna Pressley införde ett tillägg till ett lagförslag om federal valreform som skulle ha sänkt åldern för deltagande i kongress- och presidentval, ämnen att skriva övertygande essäer om. Vid grundandet av landet krävde vissa stater att väljarna var lika gamla som So let ämnen att skriva övertygande essäer om brottas med denna skrivuppmaning i en argumenterande uppsats och sätt ihop ett argument för eller emot att sänka rösträttsåldern.


En stor del av undervisningen hur man skriver en övertygande uppsats är ämnet, men - särskilt med kontroversiella frågor - hjälper det också att lära ut lite bakgrund om ämnena. Dessa är djupgående lektioner om ämnen att skriva övertygande essäer om politiska debatter som kommer med C-SPAN-videor och andra resurser. Några av dessa frågor finns med i de här diskussionslektionerna, och det här kan vara ett bra ställe att hitta de faktaresurser dina elever behöver för att skriva bra argument.





exempel på satiriska essäer



Ska elever eller lärare få pengar för att få bra betyg på standardiserade prov? Ska alla under 17 år ha PM utegångsförbud? Bör skolor med låga poäng på standardiserade prov stängas? Ska elever få hoppa av innan de fyllt 18 år? Ska alkoholtillverkare få annonsera i tv? Ska elever så unga som fjorton få ha jobb? Ska amerikanska familjer ha en tvåbarnsmaxregel för att begränsa befolkningstillväxten? Ska barn under tretton få se MTV eller musikvideor? Skulle personer som ertappas för att köra rattfull förlora sina körkort under ett år?


Skulle elever som underkänts i sina klasser behållas och måste göra om betyget? Skulle stora företag och företag åläggas att anställa ett antal minoriteter i proportion till befolkningen? Ska kvinnliga byggnadsarbetare tjäna samma lön som män? Ska barn i tillfälliga livssituationer med en 3. Bör spel och sportvadslagning vara olagligt eller bör regeringen reglera det? Ska barn som begår våldsbrott prövas som vuxna? Ska regeringen få kvarhålla misstänkta terrorister utan rättegång? Om regeringen censurerar internetinnehåll som anses olämpligt? Ska lärare behöva bära uniform eller ha en klädkod? Ska lärare få ha mobiltelefoner i klassrummet? Ska staten avrätta hundar som bitit någon?


Borde det vara olagligt att prata i telefon utan handsfree under körning? Dessa uppsatsämnen borde vara tillräckligt för att du ska komma igång. Letar du efter något annat? Hur man skriver övertygande essäer Hur man skriver berättande essäer Berättande essäämnen Forskningspappersämnen letar fortfarande efter något? Sök här. Av Mr. Tack så mycket. Vilken informativ och omfattande sida. Du har tillhandahållit en rad övertygande ämnen. Jag älskar den här sidan!! Tack för dessa idéer. En extra idé från en av mina elever: Ska vi fixa jorden eller spendera våra pengar på interplanetära resor? I min språkkonstklass får vi i uppdrag att skriva två åsiktsuppsatser, den första min lärare gav oss men den andra väljer vi.


Jag har problem med att välja men nu när jag kom till den här webbplatsen kan jag välja enkelt och snabbt. tack, tack, tack för denna webbplats. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Läsa arbetsblad Online läsaktiviteter Läsa arbetsblad Äldre versioner Online bildspråksövning Online Genre Övningstest Online Synvinkel Övningstest 62 Skolprojektidéer Om den här webbplatsen Användarvillkor Kontakt Om mig Arbetsblad efter klass Läskalkylblad efter årskurs 2:a årskurs Läsarbetsblad 3:e klass Läsarbetsblad 4:e årskurs Läsarbetsblad 5:e klass Läsarbetsblad 6:e klass Läsarbetsblad 7:e årskursen Läsarbetsblad 8:e årskursen Läsarbetsblad 9:e årskursen Läsarbetsblad 10:e årskursen Läsarbetsblad.


Övertygande essä- och talämnen Övertygande essä- och talämnen Av: Mr. Letar fortfarande efter något? Morton of Erading Arbetsblad Kommentarer. Lämna en kommentar Kommentarer « Föregående 1 … 11 12 Jag skulle rekommendera. Du får ett original och högkvalitativt papper baserat på omfattande forskning. Det genomförda arbetet kommer att vara korrekt formaterat, refererat och skräddarsytt för din studienivå. Vi värdesätter din integritet. Vi lämnar inte ut din personliga information till någon tredje part utan ditt samtycke. Din betalningsdata hanteras också säkert när du behandlar betalningen genom en säker och verifierad betalningsprocessor.


Varje enskild beställning vi levererar är skriven från grunden enligt dina instruktioner. Vi har nolltolerans för plagiat, så alla ifyllda papper är unika och kontrolleras för plagiat med en ledande plagiatdetektor. Vi strävar efter att leverera skräddarsydda uppsatser av hög kvalitet innan deadline. Det är därför du inte behöver oroa dig för att missa deadline för att lämna in din uppgift. Du kan be att få revidera ditt papper så många gånger du behöver tills du är helt nöjd med resultatet. Lämna anteckningar om vad som behöver ändras, så ändrar vi det direkt. Ska USA införa fler eller färre tullar? Skulle högskoleutexaminerade få sina studielån efterskänkta? Borde restauranger avskaffa dricks och höja personalens löner istället?


Utbildning Bör eleverna lära sig kursivt skrivande i skolan? Vilket är viktigare: PE-klass eller musikklass? Är det bättre att ha året runt skola med kortare raster under hela året? Bör klassrankningen avskaffas i skolorna? Ska eleverna få undervisning i sexualundervisning i skolan? Bör studenterna kunna gå på offentliga universitet gratis? Är SAT och ACT korrekta sätt att mäta intelligens? Ska eleverna kunna lära sig teckenspråk istället för ett främmande språk? Uppväger fördelarna med det grekiska livet på högskolor de negativa? Hjälper faktiskt eleverna att lära sig mer att göra läxor? Varför får studenter i många andra länder högre poäng än amerikanska studenter på matteprov? Etik Bör det finnas gränser för yttrandefriheten?


Bör eleverna vara skyldiga att utföra samhällstjänst för att ta examen från gymnasiet? Ska dömda brottslingar som fullbordat sitt straff få rösta? Bör vapenägandet regleras hårdare? Bör återvinning göras obligatorisk? Ska arbetsgivare åläggas att erbjuda betald ledighet till nyblivna föräldrar? Finns det några omständigheter där tortyr bör tillåtas? Ska barn under 18 år kunna få plastikkirurgi av kosmetiska skäl? Ska vita överhöghetsgrupper få hålla sammankomster på offentliga platser? Att göra abort olaglig gör kvinnor mer eller mindre säkra? Hjälper utländskt bistånd verkligen utvecklingsländer? Ska personer över en viss ålder inte få adoptera barn? Skulle Puerto Rico beviljas stat?


Ska USA bygga en gränsmur mot Mexiko? Vem ska vara nästa person tryckt på amerikanska sedlar? Bör DREAMers beviljas amerikanskt medborgarskap? Är nationell säkerhet viktigare än individuell integritet? Vilket ansvar har regeringen för att hjälpa hemlösa? Skall valhögskolan avskaffas? Skulle USA öka eller minska antalet flyktingar det tillåter varje år? Bör privatägda fängelser avskaffas? Kommer Brexit att hjälpa eller skada Storbritannien? Är Keto-dieten ett säkert och effektivt sätt att gå ner i vikt?


Bör FDA reglera vitaminer och kosttillskott mer strikt? Bör offentliga skolor kräva att alla elever som deltar ska vaccineras? Äter säkert genetiskt modifierad mat? Bör fritidsmarijuana legaliseras i hela landet? Ska p-piller finnas receptfritt? Ska gravida kvinnor förbjudas att köpa cigaretter och alkohol? Varför har ångesten ökat hos ungdomar? Är dieter med låga kolhydrater eller låg fetthalt mer effektiva för viktminskning? Historia Vad orsakade förstörelsen av USS Maine? Var kung Arthur en mytisk legend eller faktisk mörkertidskung? Var USA berättigat att släppa atombomber under andra världskriget? Vad var den främsta orsaken till folkmordet i Rwanda?


Vad hände med nybyggarna i Roanoke-kolonin? Var oenighet om slaveri den främsta orsaken till det amerikanska inbördeskriget? Vad har orsakat de många försvinnandena i Bermudatriangeln? Vetenskap Bör kärnkraft förbjudas? Är vetenskapliga tester på djur nödvändiga? Hjälper eller skadar djurparker djur? Bör forskare få klona människor? Ska djur på cirkus förbjudas? Borde fracking vara lagligt? Ska människor få hålla exotiska djur som husdjur?

No comments:

Post a Comment