Monday, January 17, 2022

Färguppsats

Färguppsats



Hoppa till verktygsfältet CUNY Academic Commons Människor Grupper Webbplatser Kurser Evenemang Nyheter Hjälp Om Om Commons Kontakta oss Publikationer på Commons Öppna utbildningsresurser Konferenser Bildkrediter Sekretesspolicy Projekt Färguppsats Användarvillkor. Människor har denna förståelse från naturen. När eleverna samarbetar på ett Google-dokument, samkonstruerar de mening genom att identifiera nyckelegenskaper hos skrivna genrer och genom att kommentera uppsatserna med sina egna kommentarer, färguppsats. Liknande resurs Basic Five Paragraph Expository Essay: Color-Coded Power Point, färguppsats. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Teamwork And Collaboration In Nursing".





snabblänkar



färgkodad uppsats, färguppsats. Ingår också i: Proaktiv planering: Potentiella lösningar för distansutbildningspaket. visning av 1, resultat. Teachers Pay Teachers är en onlinemarknadsplats där lärare köper och säljer original utbildningsmaterial. Får du de kostnadsfria resurserna, uppdateringarna och specialerbjudandena som vi skickar ut varje vecka i vårt nyhetsbrev för lärare? Om oss Presentkort Hjälp TpT School Access TpT ClassFund. Betygsnivå. Resurstyp. Oberoende arbetspaket Arbetsblad Lektionsplaner Utskrivbara aktiviteter Bedömning Math Centers Färguppsats Center Idéprojekt.


Staffli av Färguppsats Google Apps Microsoft PDF-bildvideo. Färguppsats resurser du kan tilldela i ditt digitala klassrum från TpT. Staffliaktiviteter. Färdiggjorda digitala aktiviteter. Lägg till höjdpunkter, virtuella manipulationer och mer. Bläddra bland staffliaktiviteter. Staffli Bedömningar. Frågesporter med automatisk betygsättning och elevdata i realtid, färguppsats. Bläddra bland stafflibedömningar. Logga in Gå med oss. Visa önskelista Visa varukorg. Du valde: Nyckelord färgkodad uppsats. Sortera efter Färguppsats. Pris stigande. Senaste. Utvald Common Core Aligned.


Google appar. Se alla format. Alla Google Apps. Alla Microsoft. Microsoft powerpoint. Microsoft Word. Microsoft excel. Microsoft Publisher. Alla interaktiva whiteboards, färguppsats. SMART Notebook För SMART Board. ActiveInspire blädderblock för Promethean Board. Internetaktiviteter e. Boomkort. Alla format. Betyg PreK. Annat Ej betygsspecifikt. Högre utbildning. Vuxenutbildning. Konsthistoria, färguppsats. Instrumental musik. Musikkomposition. Visuella konsterna. Engelska språkkonst. Alla "English Language Arts". Balanserad läskunnighet. Färguppsats Läsning. Kreativt skrivande.


EFL - ESL - ELD. ELA Test Prep. Informationstext. Övrigt ELA. Lässtrategier. Korta historier. Främmande språk. Alla "Främmande språk". en Français. Tillbaka till skolan. Black History Month. Jordens dag. Årsslut, färguppsats. Martin Luther King-dagen. Presidenternas dag. Patricks dag. Det nya året. Kvinnors historia månad. Allt "matte". Förberedelser för matematikprov. Annan matematik. Ord problem. Allt "vetenskap". Grundläggande principer. Geovetenskap. Allmän vetenskap. Annan vetenskap. Fysiologi. Samhällskunskap - Historia. Alla "Samhällskunskap - Historia". Afrikansk historia. Antik historia. Brittisk historia, färguppsats. Val - Röstning. Europeisk historia. Medeltiden. Indianer. Övriga samhällskunskaper - Historia.


Världshistoria. Alla "Specialty". Karriär och teknisk utbildning. Karaktärsutbildning. Klassrumsgemenskap. Klassrumsledning. Datavetenskap - Teknik. Kritiskt tänkande. För alla ämnen.





uppsats min första dag i skolan



Förutom att engagera eleverna i denna retoriska analysaktivitet har jag anpassat den här färgkodningsövningen för forskningsbaserade uppsatser. I den forskningsbaserade uppsatsuppgiften ber jag eleverna att undersöka ett ämne de själva väljer genom att utföra sekundär såväl som primär forskning, inklusive observationer, undersökningar eller intervjuer. Uppgiften uppmuntrar eleverna att bidra till ett samtal som har intresse eller betydelse för dem. Eftersom studenter ofta undersöker frågor som uppstår från deras personliga intressen, kan denna genre inkludera traditionellt berättande element som scensättning och beskrivning samt typiska inslag i forskningsartiklar, inklusive sekundära källor, primär datainsamling, fynd, analys och diskussion. I denna mening är den här genren hybrid i form, som sammanväver aspekter av berättande, analytiskt och forskningsbaserat skrivande.


Som visas i den andra skärmdumpen ovan kommenterade fyra elever de sista styckena i uppsatsen med sina kommentarer. Har samma bekanta butiker, samma bekanta logotyper? Den här skärmdumpen illustrerar den flerskiktade, skärande karaktären hos skrivändamål och strukturer, och visar att avsnitten inte nödvändigtvis är linjära, sekventiella eller ömsesidigt uteslutande. Även om denna provuppsats fungerar som en möjlig modell eller vägledning för att närma sig uppgiften, uppmuntrar jag eleverna att strukturera sina uppsatser på flexibla sätt, i enlighet med deras avsedda syften med att skriva. Till exempel noterar jag hur författaren av provuppsatsen rekursivt genererar nya drivande frågor genom hela uppsatsen i motsats till att bara presentera inledande frågor i inledningen.


När eleverna samarbetar på ett Google-dokument, samkonstruerar de mening genom att identifiera nyckelegenskaper hos skrivna genrer och genom att kommentera uppsatserna med sina egna kommentarer. Ändå kan en möjlig begränsning av detta tillvägagångssätt vara att föreställningar om skrift reduceras till ytnivåegenskaperna hos ett skrivprov. I framtiden försöker jag uppmuntra kritisk diskussion om akademiskt skrivandes föränderliga, utvecklande karaktär som konstruerad av ständiga interaktioner över generiska och diskursiva sammanhang, när författare formar och formas av de diskurser de skapar. I denna mening kan eleverna bli inspirerade inte bara att forma sina skrivna kompositioner, utan att också förändra sina föreställningar om att skriva.


Bilaga A — Riktlinjer för färgkodning Bilaga B — Retorisk analys Uppsatsuppmaning Appendix C — Forskningsbaserad argumentuppsatsuppmaning. Ruth Li är doktorand i det gemensamma programmet i engelska och utbildning vid University of Michigan, Ann Arbor. Mer allmänt är hon intresserad av läskunnighet, skrivutveckling, tillämpad lingvistik och digitala verktyg och teknologier för att stödja skrivforskning, pedagogik och bedömning. Hon fungerar som instruktör i English Department Writing Program, där hon har undervisat förstaårs- och skrivkurser på högsta nivå. Det kan framkalla fred, lugn, stabilitet, harmoni, enhet och trygghet.


Tillbaka i antikens Grekland representerar färgen blå oskuld. Den andra sidan av blått är känslomässig kyla och depression. Förutom representation som nämns ovan representerar färg också ett koncept. Det betyder att det har en specifik betydelse. Till exempel, i trafikljus betyder rött stopp och grönt betyder universellt. Ett annat bra exempel är grön dräkt som bars av kirurg över hela världen. Grönt har en lugn effekt mot människor. I naturen har färger mening eller syfte med det. Vissa djur får sin unika färg från sin kost. Ta flamingo som ett exempel, dess färg är rosa men flamingon har inte förmågan att producera rosa pigmentering på egen hand. Färgen kommer från dess diet av plankton och räkor. Färgen från maten som de äter överförs och därmed ser vi en rosa flamingo.


I djurvärlden används färger för att skilja mellan arter. Till exempel, i närbesläktade arter kommer färg att vara den huvudsakliga skillnaden. Förutom att den används som könsskillnad, är den också en varning. Djur annonserar varningsmeddelanden genom att visa levande och slående färger. För vissa djur som kameleont används färger som försvarsmetod mot rovdjur. Chameleon har förmågan att ändra färgen för att matcha den omgivande miljön. De flesta människor i världen inser inte att färg spelar en stor roll i deras liv. Detta beror på att människor är omgivna av färger från det ögonblick de föds. Det finns också studier om att detta obemärkta fenomen även drabbar blinda.


Vi pratar ett grönmålat rum som exempel. I ett svagt ljus ser det gröna rummet blågrönt ut och kommer inte att ge den lugna effekt som det kan ge. Men om rummet är fyllt med starkt ljus kan vi se det livfulla gröna jämföras med det blågröna tidigare. Ett annat exempel är färgen i maten som människan tar dagligen. Ämnet kommer troligen bara att konsumera små mängder och kommer att känna aptitlöshet även om maten är utsökt. Denna reaktion påverkar inte bara en person som inte är hungrig, en person som är hungrig kommer också att reagera på detta sätt. Om vi ​​ändrar maten till mer färgglad med tillsats av olika typer av grönsaker, kött och sås kommer försökspersonen gärna att avsluta maten även om han inte är så hungrig.


Vissa kanske till och med säger att det smakar bättre än vad det faktiskt är. Men i början av människans tid spelar färg en annan roll i deras liv. Tidiga människor väljer maten de äter genom färgen den är i. En forntida människa tenderar att undvika mat som är blek och ser tråkig ut. De plockar och äter frukter som har en ljus färg. De förstår att frukten är mogen och kan ätas från färgen den visar. Människor tillämpar och använder också färg i sin affärsvärld. I affärs- och företagsvärlden används färg specifikt i varumärkesbyggande. Detta beror på att specifik färg som används i varumärket av företagets logotyp kan ge ett dolt budskap.


Livsfärdigheter. Muntlig kommunikation. Produkter för TpT-säljare. Professionell utveckling. Skolrådgivning. Specialundervisning. Talterapi. Studieteknik. Testförberedelse. Verktyg för Common Core. För alla ämnesområden. Visar resurser som kan fungera för alla ämnesområden. Priser Gratis. Till salu. Resurstyper Oberoende arbetspaket. Lektionsplaner individuella. Math Centers. Literacy Center Idéer. Se Alla resurstyper. Activboard-aktiviteter. Anslagstavla idéer. Av TpT-säljare för TpT-säljare. Klassrumsformulär. ClipArt. Kooperativt lärande. Kulturella aktiviteter. Examina - Frågesporter. Flash-kort. För föräldrar. Roliga saker. Grafiska arrangörer. Guidade läsböcker. Hemskola läroplaner. Oberoende arbetspaket.


Interaktiva anteckningsböcker. Lektionsplaner paketerade. Litteraturcirklar. Microsoft OneDrive. Filmguider. Facklitteratur bokstudie. Ny studie. Original läroböcker. Professionella dokument. Ställade anteckningar. Vetenskapscentra. Service Learning. Studieguider. Uppgiftskort. Lärarhandböcker. Testförberedelser. Tematiska enhetsplaner. Enhetsplaner. Hela kurser. Ordväggar. Ser inte vad du letar efter? Vissa filter har flyttats till Formatfilter, som finns överst på sidan. Alla resurstyper. Resultat för färgkodad uppsats 1, resultat. Sortera: Relevans.


Relevans Betyg Pris Stigande Senaste. Färgkodad fem stycke essä grafisk arrangör för differentiering. av Reading and Writing Haven. Letar efter ett sätt att skilja uppsatsskrivande? Försök att använda symbolik för att hjälpa eleverna att komma ihåg vilken roll varje stycke har och att organisera sina tankar medan de förskriver. Ibland behöver eleverna höra och se innebörden och syftet med olika stycken i olika ljus. Många kämpande författare. För alla ämnesområden, skrivande, skrivande-essäer. Grafiska arrangörer, läskunnighetscenteridéer, konturer. Visa mer information.


önskelista. av ELA Hwy. kommer att älska detta! English Language Arts, Writing, Writing-Essays. Grafiska arrangörer, utdelat material, forskning. av Stephanie Nash - A Touch of Class Teaching. Denna resurs innehåller steg för steg fotoanvisningar som leder läraren genom processen för att skriva åsikter. Skrivenheten börjar med utskrivbara skrivprocessaffischer och en interaktiv skrivprocess blädderbok som eleverna kan skapa som ett personligt referensverktyg. När enheten fortsätter. Minilektioner, Printables, Unit Plans. STAAR färgkodade expository essäaffischer för 7:e klass.


av Agruelia Escalera. Dessa affischer låter eleverna se hur de olika aspekterna av en uppsats samverkar. Fungerar bra som individuella referensblad eller stora affischer. Bra bild för studenter att se vad. English Language Arts, Writing-Essays, Writing-Expository. Konturer, affischer, provförberedelser. Färgkodad Expository Essay - Digitala bilder. av Donut Lovin' Teacher. Med virtuell inlärning får alla färgkopiorna! Efter att ha hört ordet uppsats kände sig mina elever automatiskt överväldigade, men uppdelade i bitar och med visuella ledtrådar kom denna färgkodade uppsatsmall och formateringsguide för expositorytext verkligen till undsättning!


Grafiska arrangörer, projekt. Uppsatsskrivningsformat - färgkodad. av Heather Leigh. Word dokumentfil.

No comments:

Post a Comment