Monday, January 31, 2022

Exempel på uppsats för personligt uttalande

Exempel på uppsats för personligt uttalande



Jag kände en outtalad typ av svaghet där jag bröt under insikten att inte alla sorger kunde få resonans hos människor tillräckligt mycket för att jag skulle förvänta mig att de skulle leda rörelser. Lee har påverkat honom, men fokuserar uppsatsen på sina egna handlingar. Om du vill skriva om kamper som är särskilt relaterade till covid, exempel på personliga uttalanden, kolla in vår guide för specifika förslag. Kvistarna var för unga, för klibbiga gröna; Jag slängde iväg dem med en skur av förbannelser och började riva genom underskogen i jakten exempel på personliga uttalanden en mer brandfarlig samling. Åh ja det gör vi.





Vad gör ett bra personligt uttalande i skolan?



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Mediafil: Exempel på framgångsrika uttalanden. Denna resurs förbättras av en Acrobat PDF-fil. Ladda ner gratis Acrobat Reader. Nedan finns exempel på personliga uttalanden. Du kan också välja "Sample Statement" i Media Box ovan för ett PDF-exempel. Mitt intresse exempel på personliga uttalanden vetenskap går tillbaka till mina år på gymnasiet, där jag utmärkte mig i fysik, kemi, exempel på personliga uttalanden, och matematik.


När jag var senior tog jag en förstaårskurs i calculus på en lokal högskola, en klass på avancerad nivå var inte tillgänglig på gymnasiet och fick en A. Det verkade bara logiskt att jag gjorde en karriär inom elektroteknik. När jag började min grundutbildning, exempel på personliga uttalanden, Jag fick möjlighet att exponeras för hela utbudet av ingenjörskurser, exempel på personliga uttalanden, allt detta tenderade att förstärka och befästa mitt intensiva intresse för ingenjörskonst. Jag har också haft möjlighet att studera ett antal ämnen inom humaniora och de har varit både roliga och upplysande och gett mig ett nytt och annorlunda perspektiv på den värld vi lever i.


Inom teknikområdet har jag utvecklat ett speciellt intresse för laserteknik och har till och med gått en forskarutbildning i kvantelektronik. Bland de cirka 25 studenterna i kursen är jag den enda grundutbildningen. Ett annat speciellt intresse för mig är elektromagnetik, och förra sommaren, när jag var teknisk assistent på ett världsberömt lokalt labb, lärde jag mig om dess många praktiska tillämpningar, särskilt i relation till mikrostrip och antenndesign. Ledningen vid detta labb var tillräckligt imponerad av mitt arbete för att be att jag skulle återvända när jag tog examen. Självklart, exempel på personliga uttalanden, mina planer efter avslutade mina nuvarande studier är att gå direkt till doktorandarbete mot min magisterexamen i naturvetenskap.


Efter att jag tjänat min exempel på personliga uttalanden examen tänker jag börja arbeta med min doktorsexamen. i elektroteknik. Senare skulle jag vilja arbeta inom området forskning och utveckling för privat industri. Jag är mycket medveten om din skolas fantastiska rykte, och mina samtal med flera av dina alumner har tjänat exempel på personliga uttalanden fördjupa mitt intresse för att vara med. Jag vet det, förutom din utmärkta fakultet, exempel på personliga uttalanden datoranläggningar är bland de bästa i staten.


Jag hoppas att du kommer att ge mig förmånen att fortsätta mina studier på din fina institution. Efter att ha studerat litteraturvetenskap världslitteratur som grundexamen, skulle jag nu vilja koncentrera mig på engelsk och amerikansk litteratur. Jag är särskilt intresserad av artonhundratalets litteratur, kvinnolitteratur, anglosaxisk poesi och folklore och folklitteratur. Mina personliga litterära projekt har involverat någon kombination av dessa ämnen. För den muntliga delen av mina omfattande tentor specialiserade jag mig på 1800-talsromaner av och om kvinnor. Förhållandet mellan "hög" och folklitteratur blev ämnet för min hedersuppsats, som undersökte Toni Morrisons användning av klassisk, biblisk, afrikansk och afroamerikansk folktradition i hennes roman.


Jag planerar att arbeta vidare med den här uppsatsen, behandla Morrisons andra romaner och kanske förbereda ett papper som lämpar sig för publicering. I mina doktorandstudier hoppas jag kunna undersöka sambandet mellan hög- och folklitteratur närmare. Mitt juniorår och privata studier av anglosaxiskt språk och litteratur har fått mig att fundera på frågan om var skiljelinjerna ligger mellan folklore, folklitteratur och höglitteratur. Om jag går i din skola skulle jag vilja återuppta mina studier av anglosaxisk poesi, med särskild uppmärksamhet på dess folkliga element. Att skriva poesi är också en framträdande plats i mina akademiska och professionella mål. Jag har precis börjat skicka in till de mindre tidskrifterna med viss framgång och håller gradvis på att bygga ett fungerande manuskript för en samling.


Det dominerande temat i denna samling bygger på dikter som hämtar från klassiska, bibliska och folkliga traditioner, såväl som vardagliga erfarenheter, för att fira processen att ge och ta liv, exempel på personliga uttalanden, oavsett om det är bokstavligt eller bildligt. Min poesi hämtar och påverkar mina akademiska studier. Mycket av det jag läser och studerar får plats i mitt skapande arbete som ämne. Samtidigt studerar jag litteraturkonsten genom att ta del av den kreativa processen, experimentera med de verktyg som användes av andra författare tidigare. När det gäller en karriär ser jag mig själv undervisa i litteratur, skriva kritik och gå in på att redigera eller publicera exempel på personliga uttalanden. Doktorsstudier skulle vara värdefulla för mig på flera sätt.


För det första skulle ditt lärarassistentprogram förse mig med den praktiska undervisningserfarenhet som jag är angelägen om att skaffa mig, exempel på personliga uttalanden. Vidare, tjäna en Ph. i engelsk och amerikansk litteratur skulle främja mina två andra karriärmål genom att utöka mina färdigheter, både kritiska och kreativa, i att arbeta med språk. I slutändan ser jag dock Ph. som ett mål i sig, såväl som en professionell språngbräda; Jag tycker om att studera litteratur för dess egen skull och skulle vilja fortsätta mina studier på den nivå som doktorn kräver. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut, exempel på personliga uttalanden.


Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Jobbsökning Skriva Förbereda en ansökan Skriva det personliga uttalandet. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University, exempel på personliga uttalanden. Exempel på framgångsrika uttalanden Mediafil: Exempel på framgångsrika uttalanden Denna resurs är förbättrad av exempel på personliga uttalanden Acrobat pdf-fil.





essäämnen för tonåringar



Ett annat speciellt intresse för mig är elektromagnetik, och förra sommaren, när jag var teknisk assistent på ett världsberömt lokalt labb, lärde jag mig om dess många praktiska tillämpningar, särskilt i relation till mikrostrip och antenndesign. Ledningen vid detta labb var tillräckligt imponerad av mitt arbete för att be att jag skulle återvända när jag tog examen. Naturligtvis är mina planer efter avslutade mina nuvarande studier att gå direkt till doktorandarbete mot min magisterexamen i naturvetenskap. Efter att jag tagit min magisterexamen tänker jag börja arbeta på min doktorsexamen. i elektroteknik. Senare skulle jag vilja arbeta inom området forskning och utveckling för privat industri.


Jag är mycket medveten om er skolas enastående rykte, och mina samtal med flera av era alumner har bidragit till att fördjupa mitt intresse för att gå. Jag vet att, förutom din utmärkta fakultet, dina datorfaciliteter är bland de bästa i staten. Jag hoppas att du kommer att ge mig förmånen att fortsätta mina studier på din fina institution. Efter att ha studerat litteraturvetenskap världslitteratur som grundexamen, skulle jag nu vilja koncentrera mig på engelsk och amerikansk litteratur. Jag är särskilt intresserad av artonhundratalets litteratur, kvinnolitteratur, anglosaxisk poesi och folklore och folklitteratur.


Mina personliga litterära projekt har involverat någon kombination av dessa ämnen. För den muntliga delen av mina omfattande tentor specialiserade jag mig på 1800-talsromaner av och om kvinnor. Förhållandet mellan "hög" och folklitteratur blev ämnet för min hedersuppsats, som undersökte Toni Morrisons användning av klassisk, biblisk, afrikansk och afroamerikansk folktradition i hennes roman. Jag planerar att arbeta vidare med den här uppsatsen, behandla Morrisons andra romaner och kanske förbereda ett papper som lämpar sig för publicering. I mina doktorandstudier hoppas jag kunna undersöka sambandet mellan hög- och folklitteratur närmare. Mitt juniorår och privata studier av anglosaxiskt språk och litteratur har fått mig att fundera på frågan om var skiljelinjerna ligger mellan folklore, folklitteratur och höglitteratur.


Om jag går i din skola skulle jag vilja återuppta mina studier av anglosaxisk poesi, med särskild uppmärksamhet på dess folkliga element. Att skriva poesi är också en framträdande plats i mina akademiska och professionella mål. Jag har precis börjat skicka in till de mindre tidskrifterna med viss framgång och håller gradvis på att bygga ett fungerande manuskript för en samling. Det dominerande temat för denna samling bygger på dikter som hämtar från klassiska, bibliska och folkliga traditioner, såväl som vardagliga erfarenheter, för att fira processen att ge och ta liv, vare sig det är bokstavligt eller bildligt. Min poesi hämtar och påverkar mina akademiska studier. Mycket av det jag läser och studerar får plats i mitt skapande arbete som ämne. Samtidigt studerar jag litteraturkonsten genom att ta del av den kreativa processen, experimentera med de verktyg som användes av andra författare tidigare.


När det gäller en karriär ser jag mig själv undervisa i litteratur, skriva kritik och gå in på att redigera eller publicera poesi. Doktorsstudier skulle vara värdefulla för mig på flera sätt. För det första skulle ditt lärarassistentprogram förse mig med den praktiska undervisningserfarenhet som jag är angelägen om att skaffa mig. Det är en berättelse om ockuperade länder, en berättelse där motstånd mot apartheid blir synonymt med kriminalitet, en berättelse som vi vägrar ta upp för att vi har blivit för apatiska för att värdesätta liv utanför våra gränser. När mina klasskamrater räknar ut berättar vi tillsammans historien om hungerstrejken och sörjer det avstånd som människor har skapat mellan varandra.


Dag Min uniform har blivit ett ämne för frågor. Varje ögonpar som fäster blicken på bläcket delar jag historien om våra palestinska landsmän. De första svaren är desamma: misstro, följt av produktiva samtal om vårt moraliska ansvar att utbilda oss själva om konflikten. Dag Varje dag strejken fortsätter har jag bett mina klasskamrater att dra ytterligare ett streck på räkningen. Även om det fortfarande framstår som oroande, verkar det inte längre representera verkligheten av hungerstrejken.


Mina klasskamrater är inte längre intresserade av vad det betyder. Jag ska redan gå vidare. Efter att ha blivit tillsagd att skaffa en ny tröja väljer jag att utmana beställningen. Så länge hungerstrejken pågår kommer jag att fortsätta att uttrycka verkligheten för de hundratals fångarna, i hopp om att återskapa den ansvarskänsla jag ursprungligen kände hos mina kamrater. Dag Ett kompromissavtal erbjuds de politiska fångarna och de avbryter sin hungerstrejk. Jag går ut ur skolan med en ren uniform och känner mig hel igen, men onaturligt. Jag kände en outtalad typ av svaghet där jag bröt under insikten att inte alla sorger kunde få resonans hos människor tillräckligt mycket för att jag skulle förvänta mig att de skulle leda rörelser.


Jag skulle behöva vara den som leder, för att återskapa energin som stämman en gång inspirerade. Jag bestämde mig för att grunda ett politiskt streetwear-märke, Silla, där modeval överskrider ytlig estetik genom att sprida ett betydande budskap om jämlikhet och donera vinsten till icke-statliga organisationer som förespråkar social förändring. Genom Silla kan jag hålla kontakten med min generation och hålla dem engagerade i frågor på grund av hur de nu kan spendera sina pengar Silla har mobiliserat människor att uttrycka sina åsikter som är i linje med jämlikhet och jämlikhet. På grund av min anslutning till rättvisa valdes jag till studentregeringens president och jag använder den som en plattform för att vara vaksam när det gäller att påminna mina kamrater om deras potential, inspirera dem att vidta åtgärder och vara frispråkiga om sin tro.


När bläcket sipprade genom tyget i min uniform färgade det också mina moraliska fibrer och kommer för alltid att påminna mig om att jag är en förändringsagent. Ovanligt ämne och ovanliga kopplingar. Sammantaget är detta bara en sticker ut. Den unika historien om hur författaren lät rita linjer på sin skjorta drar in läsaren. Att ha ett ovanligt ämne gör det lite lättare att skriva en stark uppsats, men det räcker inte i sig för en bra uppsats. Studenten gör ett fantastiskt jobb genom att framkalla den känslomässiga responsen från sina kamrater och uttrycker vackert sin egen indignation med den apati som uppstår. När du skriver din uppsats, fundera över hur du kan använda ovanliga kopplingar för att ta din läsare till platser som de kanske inte hade förväntat sig att gå till.


Experimentell struktur. En av de många coola sakerna med den här uppsatsen är dess struktur, som visar kvaliteten på hantverket. Författaren använder en montagestruktur som betonar siffror och kronologi, två idéer som är centrala för själva verkets innehåll. Kom ihåg att antagningstjänstemän läser massor av personliga uttalanden; en ovanlig struktur kan göra att du skiljer dig från mängden. I den berättar hon om sin politiskt medvetna modelinje och hennes utnämning till skolchef. När vi tar oss in i Haram skakar mitt hjärta. Det blev livets andliga, viscerala och språkliga resa.


I Mecka lär jag mig snabbt att butiksinnehavare sliter av utlänningar, så sådana här utbyten, där jag bara behöver säga några arabiska ord, får mig att framstå som lokal. Det förbinder mig också med riktiga lokalbefolkningen: den saudiarabiska apotekaren som säljer hostsaft till mig, den egyptiska mormodern som söker vägbeskrivning till toaletten, den marockanska familjen som utbildar mig om konflikten i Algeriet. Dag 6: Minas tält. Temperaturen flammande. Luftfuktighet hög. Jag sover bredvid en gammal kvinna som precis påbörjat sin tjugonde Hajj. Hennes nittio år gamla energi – grundad, andlig och icke-materialistisk – inspirerar mig. Hittills har varje dag varit en ny upptäckt av mitt mod, själ och tro, och jag ser mig själv gå på denna resa många fler gånger i mitt liv. Min nya vän är nyfiken på var jag, en bengali, lärde mig urdu. Jag blev glad över att upptäcka resonanserna: Qi-yaa-mah på arabiska blir Qi-ya-mat på urdu, Dh-a-lim blir Zaa-lim... Urdu, som jag tidigare bara hade förstått akademiskt, var nyckeln till att utveckla en personlig kontakt med en annan generation än min.


När mina föräldrar vill prata privat talar de vårt modersmål. Mina föräldrar lärde mig att se upp för mig själv från en ung ålder, så Hajj är en av de enda gångerna vi upplevt något formativt tillsammans. Det gjorde mig också medveten om hur viktiga gemensamma traditioner är. När jag tänker tillbaka på dessa svällande, eklektiska dagar, dröjer berättelserna och andliga kopplingarna kvar. Jag kom ut ur min amerikanska bubbla och upptäckte att jag var någon att se upp till. Efter att ha studerat islam hela mitt liv, kände jag till alla detaljer i Hajj. Detta, tillsammans med min kärlek till språket, gjorde mig, den yngste, till vis i vår grupp. Oavsett om det var i Al-Baik-butiken i vårt läger eller Jamarat där Satan stenas, frågade folk mig om normer för att bära hijab eller att läsa Koranen högt.


Jag lämnade resan och kände mig orädd. Nästa gång jag går till Hajj vill jag prata ytterligare två språk: donc je peux parler à plus de gens och quiero escuchar más historias. Detaljer om den specifika resonansen hos urduord och de konversationer som denna författare delade med människorna de träffade på sin Hajj gör den här uppsatsen till liv. Nästan varje rad är full av livfulla bilder och texturerat språk. Dessa detaljer gör det här stycket roligt att läsa och för oss verkligen in i författarens värld. Använder bilder för att förmedla en känsla av tid, plats och jag. Som ett resultat kan författaren prata om så många olika aspekter av sin kultur.


Sättet detaljerna förmedlas talar också för författarens estetiska känslighet, och ger ett annat fönster in i vem de är som person. Använder dialog effektivt. I det här stycket gör dock författaren ett fantastiskt jobb med att använda sina samtal med människor de möter på sin resa för att förmedla sina värderingar och intressen. Dialogen understryker inte bara deras fascination för språk och kulturellt utbyte, utan den bryter upp vad som skulle ha varit täta stycken i snygga hanterbara bitar som är lättare att läsa. Kort sagt, jag hoppade över två årskurser: etta och sexa. Mellan dagis och åttonde klass gick jag i fem skolor, inklusive två olika stilar av hemundervisning tre år på en kooperativ och en i mitt kök.


Innan jag hoppade var jag ständigt uttråkad. Men när jag började hemundervisning förändrades allt. Fri att röra mig så fort jag ville, jag slukade böcker från Jefferson, Hamilton och Madison till London, Kipling och Twain. Jag skrev sidor om ämnen från det antika Sparta och militärhistoria till grundandet av USA och slaveriets rungande inverkan. Jag upptäckte mer än jag någonsin hade gjort, vilket skapade en livslång glädje för att lära mig. Medan gymnasiet erbjöd välkomna akademiska möjligheter - att studera två språk och ta tidiga AP:er som är den främsta bland dem - var den sociala miljön en annan best.


Många klasskamrater ansåg mig mer vara en lillebror än en sann vän, och min ålder och laserfokus på akademiker gjorde mig till en början socialt oduglig. Ofta önskade jag i hemlighet att jag var normal ålder. Det hemliga begäret visade sig på olika sätt. Jag hade vuxit upp med att tvångsmässigt spåra mina New England Patriots. Nu, istället för fåtöljquarterbacking, ägnade jag timmar åt att kasta mekanik och studera film efter mina läxor varje kväll. Men i brådskan att förändras förändrades min inställning till akademiker; Jag kom att betrakta lärande som mer ett jobb än en glädje. Den uppfattningen höll i sig fram till ett samtal med min vän Alex, den snabbaste mottagaren i laget. När jag sa till honom att jag önskade att vi kunde byta plats så att jag kunde lyckas på rutnätet, stirrade han otroligt. Istället för att idrotta insåg jag att jag borde träna dem.


Mitt mål att coacha professionellt har redan hjälpt mig att ta till mig den akademiska sidan av spelet – min sida – snarare än att åsidosätta den. Jag har slukt scoutingböcker, analyserat NFL-spelfilmer, pratat med proffs som Dante Scarnecchia och till och med gått med i American Football Coaches Association. Akademiskt inspirerade den förändringen mig på nytt. Jag kunde uttrycka min fulla personlighet utan social press och ägnade mig om i klassrummet och mitt samhälle. Jag vill fortfarande i hemlighet vara Tom Brady. Första raden är jättebra. Redan på den första biten vet vi att författaren är en fotbollsentusiast, detaljorienterad och akademiskt begåvad.


Det säger inte bara mycket om honom, utan det låter honom övergå till köttet av sin berättelse om hur hans okonventionella utbildningsbana påverkade den person han är idag. Fundera på hur du kan använda de första meningarna eller två i ditt personliga uttalande för att effektivt introducera läsarna till din berättarröst och få dem att läsa mer. Stora personliga uttalanden förmedlar ofta tillväxt. I det här exemplet kämpar författaren för att hitta en plats för sig själv på gymnasiet efter att ha hoppat över två betyg och fått hemundervisning under en betydande del av sitt liv. Om du tänker på din uppsats som en filmrulle i ditt liv, är det här ögonblicket ungefär som klimaxen. Den täcker en bred tidsram, men passar ändå in i massor av fina detaljer. Det är dessa som gör uppsatsen stor och specifik för hans liv.


Som litet barn var jag besatt av att flyga. Jag tillbringade timmar med att titta på fåglar flyga och noterade hur vinkeln på deras vingar påverkade deras flygbana. Jag skulle sedan slösa bort massor av färskt skrivarpapper, till mina föräldrars bestörtning, för att testa olika vingtyper genom att konstruera pappersflygplan. Jag byggde ett plan av ett klädställ i trä och filtar, med soppåsar som skyddsfallskärmar. Efter att ha varit i luften en fast sekund, rasade världen runt mig när jag smällde ner på sängen och skickade träskärvor som flög överallt.


Varför bröt min ram om jag slog något mjukt? När jag blev äldre stimulerade min inneboende drivkraft att upptäcka varför en önskan att lösa problem, vilket tillät min unika passion att flyga att utvecklas till en djupt rotad kärlek till ingenjörskonst. Jag började utmana mig själv akademiskt och tog de svåraste STEM-lektionerna som erbjöds. Detta gjorde inte bara att jag kunde slutföra alla möjliga naturvetenskapliga och matematikkurser i slutet av mitt juniorår, utan det omgav mig också med de smartaste barnen i klasserna över mig, vilket gav mig tillgång till den avancerade forskning de arbetade med.


Som sådan utvecklade jag en medfödd förståelse för ämnen som proteinfunktion i hjärnan och differentialekvationsmodellering tidigt på gymnasiet, vilket hjälpte mig att utveckla en stark vetenskap och matematik grund för att komplettera min passion för teknik. Jag försökte göra design samarbetsvillig, inte begränsad till en persons idéer. Mest av allt försökte jag lösa problem som påverkar den verkliga världen. Inspirerad av vattenkrisen i Indien utvecklade jag ett vattenreningssystem som kombinerar kolnanorörsfilter med chockelektrodialys för att både avsalta och rena vatten mer effektivt och kostnadseffektivt än konventionella anläggningar. Projektet fick den första utmärkelsen på Georgia Science Fair.


När jag arbetade med dessa två projekt såg jag ingenjörens råa kraft - en abstrakt idé som gradvis blev verklighet. Jag tillbringade större delen av mina dagar med att förstå varför saker och ting ligger bakom, samtidigt som jag upptäckte lösningar på vanliga problem. Tretton år har gått sedan den där jungfruflykten, och jag har ännu inte lyckats knäcka fysisk mänsklig flykt. Mitt femåriga jag skulle ha sett detta som ett kolossalt misslyckande. Men den intensiva nyfikenheten som jag fann i mig själv den dagen finns fortfarande med mig. Det har fortsatt att pressa mig och tvingat mig att utmana mig själv att ta itu med allt mer komplexa problem, uppslukad av löftet och användbarheten av ingenjörskonst.


Jag kanske aldrig uppnår mänsklig flykt. Men nu ser jag vad som en gång såg ut som en kraschlandning som en landningsbana, plattformen från vilken min kärlek till ingenjörskonst först tog flyget. Den här författaren är helt klart en nyfiken och intellektuell person. Det går tillbaka till där det började. I det här fallet kommer författaren tillbaka till sin första flygupplevelse och omvärderar vad upplevelsen betyder för honom nu samt hur hans tänkande har utvecklats. Ditt slut ska gå tillbaka till där du började efter att din narrativa båge till största delen är klar. Använder specifik jargong men inte för mycket. Vi pausade och lyssnade, förvirrade av ljud vi bara någonsin hade hört på nyheterna eller i filmer. Min mamma rusade ut ur huset och beordrade oss att komma in.


Den arabiska våren hade kommit till Bahrain. Jag lärde mig att vara uppmärksam på den härskande lukten av tårgas. Dess stank svepte genom luften innan den invaderade mina ögon och tvingade mig in innan de började svida. Tidningens förstasidor visade ständigt bilder av blodiga sammandrabbningar, förvärrade av molotovcocktails. Krigslagar genomfördes; strövande tankar blev en vanlig syn. Bahrain, känt för sina palmer och pärlor, vaknade upp ur en dvala. Det enda hem jag hade känt var nu en plats där jag lärde mig att frukta. September — Två och ett halvt år efter upproren var händelserna fortfarande inte ett avlägset minne. Jag bestämde mig för att svaret på rädsla var förståelse.


Jag började analysera de händelser och handlingar som ledde till omvälvningen av de arabiska källorna. I mitt land uppdagades religiösa och politiska spänningar när shiamuslimer, som kände sig underrepresenterade och försummade inom regeringen, utmanade sunniterna, som ansågs vara gynnade för maktpositioner. Jag ville ha jämlikhet och social rättvisa; Jag ville inte att våldet skulle eskalera ytterligare och att mitt land skulle hamna i mardrömmen som är Libyen och Syrien. September — Att sträva efter förståelse hjälpte till att lindra min rädsla, men jag ville också bidra till Bahrain på ett positivt sätt. Jag deltog i studentregeringen som studentrepresentant och senare som president, blev medlem i Model United Nations MUN och valdes till president för Heritage Club, en välgörenhetsinriktad klubb som stödjer flyktingar och fattiga.


Som MUN-delegat såg jag globala problem från andra perspektiv än mina egna och använde min insikt för att driva på för kompromisser. Jag diskuterade kränkningar av de mänskliga rättigheterna i den israelisk-palestinska konflikten ur ett israeliskt perspektiv, argumenterade om syriska flyktingar borde tillåtas ta sig in i angränsande europeiska länder och skapade sedan lösningar för varje problem. I Heritage Club samlade jag in pengar och drev matdrev så att mitt team kunde ge stöd till mindre lyckligt lottade Bahrainier. Vi delade regelbundet ut lunchpaket till migrantarbetare, påsar med ris till flyktingar och luftkonditionering till de fattiga. April — Kronprinsens internationella stipendieprogram CPISP är ett intensivt ledarskapsutbildningsprogram där deltagare väljs på meriter, inte politiska ideologier.


Både shia- och sunnikandidater väljs ut, vilket hjälper till att diversifiera det framtida ledarskapet i mitt land. Jag blev nominerad till utbildningen under den sommaren. Juli — CPISP bekräftade för mig vikten av samarbete. Men när jag lärde mig att tillämpa olika typer av ledarskapsstilar i verkliga situationer och finslipade mina kommunikationsförmåga för att leda mitt team, började jag se vad mitt land saknade: harmoni baserad på förtroende. Att föra samman människor från olika bakgrunder och framgångsrikt uppnå mål – vilket mål som helst – bygger förtroende. Och tillit är det första steget till varaktig fred. Oktober — Jag har bara börjat förstå mitt folk och min historia, men jag lever inte längre i rädsla.


Istället har jag hittat ett syfte. Jag planerar att studera statsvetenskap och ekonomi för att hitta svar på de frågor som förblir olösta i mitt land. Bahrain kan vara känt för något mer än pärldykning, palmer och den arabiska våren; det kan vara känt för förståelsen för sitt folk, inklusive mig. Orienterar läsaren i tiden. Den här författaren talar om ett intensivt politiskt ämne som förändrades drastiskt under loppet av en viss tidsram. På grund av det lyfter användningen av tidsstämplar stycket och gör det lättare för läsare att följa berättelsens kronologi. Om ditt uppsatsämne är något som har förändrats avsevärt över tiden eller har utvecklats på ett kronologiskt sätt, kan detta vara en bra plan för dig.


Kolla in vår övning för känslor och behov för att brainstorma för den här typen av uppsats där du lär dig något längs en narrativ båge från punkt A till punkt B. Ger oss rätt mängd sammanhang. Kom dock ihåg att detta i slutändan är ett personligt uttalande, inte ett politiskt uttalande. Du vill vara säker på att du pratar om dig själv i uppsatsen. Så även om författaren diskuterar en stor händelse fokuserar han på sitt deltagande i Model UN, CRISP och Heritage Club. När det är möjligt, tänk på hur stora problem uppenbarar sig i ditt dagliga liv samt vad du specifikt gör för att vidta åtgärder. Jag har blivit bajsat på många gånger. Jag menar detta i den mest bokstavliga bemärkelsen som möjligt. Jag har blivit bajsad på av duvor och possums, bofinkar och hökar, hägrar och östgrå.


Egentligen har jag något emot det. Deras chanser att gå tillbaka till det vilda, gå tillbaka till sina hem, litar på min uppmärksamhet på deras behov och beteenden. Mitt bestående intresse för djur och förlust av habitat ledde mig till praktik på Wildlife Center of Silicon Valley under sommaren, och det var där jag hade turen att träffa de där opossum-joeys som fick avföring på mina skor när jag tog upp dem och tvingade mig att utse mina favoritskor som djursjukhusskor, som aldrig ska användas någon annanstans igen. Det var där som en ung ekorre bestämde sig för att mitt finger såg lämpligt ut att dia, och som många arga duvor försökte picka av mina händer.


Och ändå, när praktiken tog slut, fann jag mig tveksam till att lämna. Det var från ansvarskänslan som jag utvecklade när jag arbetade med föräldralösa och skadade vilda djur. När allt kommer omkring är de flesta av djuren där på grund av oss – bebisarna och ekorrarna är där eftersom vi slår deras mammor med våra bilar, rovfåglar och prärievargar hamnar där på grund av sekundär gnagaregift och illegala fällor. Vi är ansvariga för skadan, så jag tror att vi är ansvariga för att göra vad vi kan för att hjälpa. Och naturligtvis finns det empati - empati för djuren som förlorat sina mammor, sina hem, sin syn och lukt, sin förmåga att flyga eller simma.


Det är inte jobb som kan undvikas eller lämnas halvfärdiga. För vissa är Arktis helt enkelt för långt borta, och haven kommer alltid att vimla ​​av liv, medan för andra verkar dessa problem för stora för att någonsin kunna erövras. Och medan jag har haft samma känslor många gånger om, organiserade jag brevskrivningskampanjer, protesterade och bad oljebolagen att dra sig tillbaka. Jag förde en kampanj i lokala parker för att utbilda människor om att upprätthålla haven. Jag håller fast vid förhoppningen att ihärdiga ansträngningar kommer att förhindra ytterligare skada. Jag undrar ibland om min upptagenhet med sociala och miljömässiga orsaker bara får mig att känna mig mindre skyldig. Resultatet är att jag helt enkelt inte kan gå ifrån orättvisan, hur obekvämt det än är att konfrontera den. Jag väljer att agera, ta ställning och avslöja sanningen på det mest effektiva sätt som jag tror är möjligt.


Ännu en stor krok. Ungefär som fotbollsuppsatsen börjar den här med en smäll. Efter att ha hört om allt hackande, väsande, bajsande och klösande som författaren utstod, är chansen stor att du vill läsa mer. Och lägg märke till hur den första bajskroken kommer tillbaka i den sista raden i uppsatsen. Omfattningen blir bredare när verket fortskrider. Författaren börjar med specifika detaljer om en praktikmöjlighet och arbetar sig sedan gradvis till bredare ämnen om social rättvisa och miljöaktivism. Varje del av verket betonar hennes värderingar, men de är tydligare mot slutet.


Den här banan är trevlig eftersom den gör det möjligt för läsaren att ta sig in i författarens värld och sedan se hur specifika möjligheter eller intressen kopplas till bredare mål eller ambitioner. Den här författaren gör ett bra jobb med att använda humor som ett verktyg för att älska henne för läsarna, men inte som en krycka att stödja sig på när hon inte har något annat att säga. Hon skämtar inte bara om bajs, hon frågar också djupt sina egna motiv för att vara intresserad av social och miljöaktivism. Kardashian-uppdateringar? Nej: Ett ord om dagen. Av den samling av olika ord jag fick stack ett ord särskilt upp för mig. Entoptisk : relaterar till bilder som har sitt ursprung i ögat i motsats till från ljus som kommer in i ögat.


Exempel på entoptiska fenomen: svävare, trådliknande fragment som ser ut att sväva framför ögat men orsakas av materia i ögat. När jag läste igenom det här inlägget transporterades jag plötsligt tillbaka till första klass, när jag spelade Pokémon Go en dag med mina vänner under rasten. Vår version var episk: vi flydde in i den virtuella verkligheten med vår fantasi snarare än våra telefonskärmar, och förvandlades till olika Pokémon för att slåss. Min vän Ryan hade precis förvandlats till en osynlig Pokémon av spöktyp som kan undvika mina attacker. Förvirrad försökte jag utveckla mina förmågor för att lära mig se det osynliga. Mellan att gnugga mina ögon och kisa började jag urskilja subtila fläckar i luften som drev från plats till plats.


Aha — spåren av spöket Pokémon! Jag avfyrade en blixt rakt genom luften och förklarade en supereffektiv knockout. Naturligtvis kunde jag aldrig förklara vad jag såg för mina förvirrade vänner den dagen i första klass. Men efter att ha lärt mig om entoptiska fenomen insåg jag att mitt entoptiska äventyr inte var en hallucination utan faktiskt en av mina första intellektuella milstolpar, när jag först kunde koppla noggrann observation av min miljö till min fantasi. Två av deras namn är Larry och Kailan, och de är de högst rankade spelarna i Exynos League. Exynos är namnet på den utarbetade basketligan som jag har skapat i min fantasi under de senaste tio åren av att spela basket på kvartersplanen på kvällarna. När jag spelar föreställer jag mig Larry och Kailan där med mig: att nå, stjäla och blockera.


Utan tvekan kan jag se lite fånig ut när jag kastar bollen bakåt som om Larry blockerade mitt uppläggsförsök – men att föreställa mig konkurrenter som försvarar mig driver mig att vara exakt i mitt utförande av olika rörelser och manövrar. Men jag uppfattar kanske de mest levande bilderna genom musik, eftersom jag berättar en annan historia för varje stycke jag spelar på fiol. Pokémon Boom: en legendarisk form av förstärkt verklighet så ren att den ofta misstas för hallucination. Det ryktas att invånare i den här världen ser Netflix repriser utan WiFi och fångar många Pikachu via psykokinesis. Det skapar massor av ovanliga kopplingar. Tänk på de olika ämnen som tas upp i det här stycket: ord, Pokémon, basket, spöken, debatt, matematik och musik för att bara nämna några.


Ändå använder författaren idén om fantasi och dess relation till vision för att väva in dessa olika ämnen till en sammanhängande berättelse. Faktum är att hans förmåga att göra det understryker hans förmåga att tänka kreativt på sätt som den genomsnittliga personen kanske inte. För att hitta dessa, överväg att brainstorma allt du vill att högskolor ska veta om dig och sedan fundera på intressanta sätt på vilka dessa kan korsa varandra. Du kan absolut om du vill, men låt gärna fantasin flöda. Om något spännande eller fascinerar dig, försök att skriva ett utkast om det och se vart det tar dig. Det skulle absolut sticka ut från de andra uppsatserna i gänget. Visst, andra spelar basket. Visst, andra kanske gillar Pokémon eller gillar musik.

No comments:

Post a Comment